SPORTDA JAMOAVIYLIK VA LIDERLIK SIFATLARINING RIVOJI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada sport jamoalarida jamoaviylik va liderlik sifatlarining rivojlanish jarayonlari tahlil etilgan. Jamoaviy sport turlari orqali talabalarda o‘zaro hamkorlik, shaxsiy mas’uliyat, yetakchilik, ziddiyatlarni hal qilish va ijtimoiy moslashuv kabi fazilatlar shakllanishi yoritilgan. Shuningdek, samarali jamoa tuzish tamoyillari, liderlik turlari va sportdagi liderlik ko‘nikmalarining shakllanish mexanizmlari chuqur tahlil qilingan.