SPORT BILAN MUNTAZAM SHUG‘ULLANUVCHI TALABALAR HAYOTIDAGI O‘ZGARISHLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada sport bilan muntazam shug‘ullanuvchi talabalar hayotidagi ijobiy o‘zgarishlar ko‘p qirrali tahlil qilingan. Jismoniy faollikning salomatlikka, ruhiy holatga, aqliy salohiyatga va ijtimoiy muvozanatga ta’siri chuqur yoritilgan. Sportning talaba shaxsiy rivojlanishida, ta’limdagi yutuqlarda, ijtimoiylashuv va yetakchilik fazilatlarini shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, sportga bo‘lgan motivatsiyani oshirish, mavjud to‘siqlarni bartaraf etish va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. Maqola oliy ta’lim muassasalari, sport sohasidagi mutaxassislar va talaba yoshlar uchun foydali ilmiy-nazariy manba sifatida xizmat qiladi.