SPORT MUSOBAQALARINING TALABALARGA RUHIY TA’SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada sport musobaqalarining talabalar ruhiy holatiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari har tomonlama tahlil qilinadi. Talabalar uchun sport musobaqalarining motivatsiya, o‘ziga ishonch, stressga chidamlilik, muloqot va ijtimoiy integratsiyadagi o‘rni ilmiy-nazariy va amaliy asosda yoritiladi. Maqolada shuningdek, musobaqalarning tarbiyaviy, psixologik, sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi ahamiyati, musobaqaga tayyorgarlik jarayoni va undan keyingi holatlar talabalarning ruhiy rivojlanishiga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari sport musobaqalarini samarali tashkil qilish orqali talabalarning umumiy salomatligi va shaxsiy rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatish mumkinligini isbotlaydi.