VIRUS VA BAKTERIYALAR O'RTASIDAGI FARQLAR: DIAGNOSTIKA VA DAVOLASHDAGI AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada viruslar va bakteriyalar o‘rtasidagi asosiy biologik, morfologik va funksional farqlar tahlil qilinadi. Ularning organizmga ta’sir qilish mexanizmlari, ko‘payish usullari, patogenlik darajasi, tashxis qo‘yish usullari hamda davolashga nisbatan yondashuvlar batafsil yoritilgan. Virusli va bakterial infeksiyalarning farqlanishi tibbiy amaliyotda muhim diagnostik mezon bo‘lib, noto‘g‘ri tashxis yoki yondashuv infeksiyaning og‘irlashishiga olib kelishi mumkin. Maqola klinik amaliyotda virus va bakteriya sababli yuzaga keladigan kasalliklarning farqini aniqlash, zamonaviy laboratoriya diagnostikasi va davolash protokollarini tanlashda muhim ahamiyatga ega.