QORIN TIFI VA PARATIF A,V KELTIRIB CHIQARADIGAN KASALLIKLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada qorin tifi va paratif A hamda V turlari bilan bog‘liq kasalliklar tibbiy va epidemiologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Bu kasalliklarning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, tashxislash usullari, davolash choralari va profilaktikasi haqida mukammal ma’lumotlar taqdim etilgan. Shuningdek, ularning aholiga tarqalish omillari, xavf guruhlari, zamonaviy diagnostika vositalari va vaksinalar bilan bog‘liq jihatlar ham yoritilgan. Maqola sog‘liqni saqlash sohasi xodimlari, epidemiologlar va tibbiyot talabalari uchun muhim nazariy va amaliy ahamiyatga ega.