Davlat-xususiy sheriklik loyihalarini moliyalashtirish amaliyotini takomillashtirish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Davlat-xususiy sheriklik (DXSH) loyihalari iqtisodiy rivojlanish va infratuzilmani modernizatsiya qilishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola DXSH loyihalarini moliyalashtirish amaliyotini takomillashtirish yo’llarini tahlil qiladi. Maqolada moliyalashtirishning mavjud modellari, ularning afzalliklari va kamchiliklari ko’rib chiqiladi hamda samaradorlikni oshirish uchun innovatsion yondashuvlar taklif etiladi. Xususan, xalqaro tajriba, risklarni boshqarish strategiyalari va davlat hamda xususiy sektor o’rtasidagi hamkorlikni mustahkamlash masalalari muhokama qilinadi. Maqola DXSH loyihalarini moliyalashtirishda shaffoflik, barqarorlik va uzoq muddatli samaradorlikni ta’minlashga qaratilgan.