MONJ TEOREMASINING FAZOVIY SHAKLLAR YORDAMIDAGI ISBOTI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada tekislikdagi uchta aylanaga jufti-jufti bilan olinib o‘tkazilgan urinmalar kesishgan uchta nuqtaning bir to‘g‘ri chiziqda yotishi haqidagi Monj teoremasini fazoviy shakllar yordamida isbotlaymiz va bu natijani  ixtiyoriy uchta tashqi  gomotetik shakllar uchun umumlashtiramiz.