KASR TARTIBLI HOSILALARNING FIZIKAVIY JARAYONLARNI IFODALASHDAGI AFZALLIKLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada kasr tartibli hosilalarning matematik mohiyati va ularning fizikaviy jarayonlarni modellashtirishdagi ustunliklari tahlil qilinadi. An’anaviy differensial tenglamalarga nisbatan kasr tartibli hosilalar orqali turli tabiiy va texnik tizimlardagi inertsiya, diffuziya va xotira effektlari aniqlik bilan ifodalanadi. Shuningdek, maqolada kasr tartibli differensial tenglamalarning yechim usullari va real tizimlarga tatbiqlari ko‘rib chiqiladi.