Nishotiyning “Husn-u Dil” dostonida tasavvufiy va ma’rifiy terminlar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola oʻzbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri Nishotiyning "Husn va Dil" dostonidagi tasavvufiy va ma’rifiy terminlarni tahlil qilishga bagʻishlangan. Dostonda ishlatilgan ushbu terminlar orqali shoirning falsafiy qarashlari, inson kamoloti yoʻlidagi izlanishlari va axloqiy mezonlarni qanday talqin qilgani yoritiladi. Tadqiqotda dostondagi asosiy tasavvufiy tushunchalar, ularning ma’nosi va dostonning umumiy gʻoyaviy mazmunidagi oʻrni atroflicha koʻrib chiqiladi.