Yengil atletika uloqtirsh turlarida sport mashg‘uloti nazariyasi va metodikasining rivojlanishini tahlil qilish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Hozirgi paytda yengil atletikaning uloqtirish turlarida sport mashg‘uloti ma’lum bir standartlashtirilgan harakat amalining shakllantirilishi, ya’ni avtomatlashtirilgan malakalarini hosil qilish bilan chegaralanadi. Shu sababli bu jarayon  samaradorligini oshirish muammosini hal qilishda birinchi navbatda uloqtiruvchilarning harakat  tayyorgarligini takomillashtirish masalalarini qamrab olishi zarur. U o‘z  navbatida harakat qobiliyatlari va sport mahoratini hamda morfofunksional ixtisoslashuvining shakllanishi jarayoniga xos bo‘lgan  qonuniyatlar bo‘yicha ularni rivojlantirish orqali ochib beriladi.