Yurak ishemik kasalligi,surunkali buyrak yetishmovchiligi va 2 tip qandli diabet bilan ogʻrigan bemorlarni hayot sifati xususiyatlarini o'rganish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Yurak ishemik kasalligi, surunkali buyrak yetishmovchiligi va 2 tip qandli diabet bemorlarning hayot sifatiga jiddiy ta'sir ko'rsatadigan kasalliklar to'plamidir. Ushbu kasalliklar bir-biri bilan o'zaro bog'liq bo'lib, bemorlarning umumiy salomatligi, psixologik holati va hayot sifatini sezilarli darajada pasaytiradi. Ushbu maqolada ushbu kasalliklarning har biri va ularning birgalikdagi ta'siri, shuningdek, bemorlarning hayot sifatini o'rganish masalalari ko'rib chiqiladi.