Mintaqada investitsion faollikni oshirishda yashil iqtisodiyotning ahamiyati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Yashil iqtisodiyot - bu iqtisodiy o‘sish va rivojlanishni ekologik barqarorlik bilan uyg‘unlashtirishga qaratilgan iqtisodiy modeldir. Mintaqada investitsion faollikni oshirishda yashil iqtisodiyotning roli alohida ahamiyatga ega. Ushbu tezisda yashil iqtisodiyotning mintaqaviy iqtisodiyotni barqaror rivojlantirishdagi o‘rni, investitsiya jalb qilishda uning afzalliklari va ahamiyati tahlil qilinadi. Yashil iqtisodiyot investitsion faoliyatni faollashtirish uchun yangi imkoniyatlar yaratadi, xususan, qayta tiklanadigan energiya manbalariga, ekologik toza texnologiyalarga, va yashil infratuzilmalarga sarmoya kiritishni rag‘batlantiradi. Mintaqada yashil iqtisodiyotga oid investitsion loyihalar nafaqat ekologik muammolarni hal qilishga yordam beradi, balki iqtisodiy o‘sishni va ish o‘rinlarini yaratishni qo‘llab-quvvatlaydi. Ushbu tezisda, yashil iqtisodiyotning mintaqaviy investitsion rivojlanishga ta'siri, iqtisodiy va ekologik foydalari hamda davlatlar va xususiy sektorning roli ko‘rib chiqiladi.