Yashar Kamol asarlaridagi folklor unsurlari, ramzlar va ularning tarjimalarda berilishi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Jahon adabiyotining tarkibiy qismi hisoblangan turk adabiyotida Yashar Kamol ijodi alohida o‘rin tutadi. Uning roman va qissalari, hikoya va she’rlarida milliy turmush manzaralari, turk qishloqlaridagi kishilar qiyofasi realistik aks ettirilgan. Adib asarlari dunyodagi juda ko‘p xalqlar tillariga tarjima qilingan va millionlab kitobxonlarning ma’naviy mulkiga aylangan.