ILMIY PARADIGMADA “BAXT” KONSEPTI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Baxt bilan bog’liq savollar insoniyatni azaldan qiziqtirib kelgan. Qadimgi yunon mutafakkirlari baxt nima ekanligini, uni qanday his qilish mumkin, qanday insonlar baxtli insonlar kabi savollarga javob izlashgan.   “Baxt” konseptining semantik chegaralari juda keng bo‘lib, bir qator falsafiy, diniy, axloqiy, psixologik, ijtimoiy-iqtisodiy va boshqa jihatlarni tizimli ko‘rib chiqishni o‘z ichiga oladi. Shu sababli ham ushbu konseptni ko‘rib chiqish qaysi yo‘nalishda bo‘lishiga qarab, uning semantik tarkibi sezilarli darajada o‘zgarishi mumkin. Maqolada mazkur yo ‘nalishlar tahlil qilingan.