RAQAMLI DIZAYN TEXNOLOGIYALARIDA KIYIM BALANSINING NAZORATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada kiyim dizaynida ayniqsa yelkali kiyimlar konstruksiyasida muhim bo‘lgan “kiyim balansining” tushunchasi, uning amaliy ahamiyati va raqamli texnologiyalar yordamida balansni nazorat qilish imkoniyatlari yoritilgan. An’anaviy va zamonaviy usullar solishtirilib, 3D skanerlash, virtual prototiplash, CAD tizimlari kabi texnologiyalar orqali kiyim balansining aniqligi va qulayligi qanday ta’minlanishi tahlil qilinadi. Maqola dizaynerlar, konstruktorlar va tikuv sanoati mutaxassislari uchun foydali ma’lumotlar beradi.