TOLALI VA YOG‘LI ZIG‘IRNI FARG‘ONA VILOYATIDA YETISHTIRISHNING IMKONIYATLARI VA AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada Farg‘ona vodiysida zig‘ir tolasini va urug‘ini yetishtirish imkoniyatlari ilmiy asosda yoritilgan. Zig‘ir ekinining agroiqlim sharoitiga moslashuvi, tola, urug‘ hosildorligi va sifati bo‘yicha dala tajribalari o‘tkazildi. Natijalarga ko‘ra, zig‘ir ekologik toza, kam resurs talab qiluvchi va iqtisodiy jihatdan foydali ekin sifatida baholandi. Zig‘ir yetishtirish Farg‘ona vodiysida to‘qimachilik xomashyo va oziq ovqat bazasini diversifikatsiya qilishda muhim omil bo‘lishi mumkinligi isbotlandi.