Vizual mediata’lim (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli texnologiyalar sharoitida vizual mediata’limning dolzarbligi va uning O‘zbekiston ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Vizual kommunikatsiyaning zamonaviy jamiyatdagi hukmronligi, yoshlarning axborotni qabul qilish va qayta ishlash xususiyatlariga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada vizual savodxonlikni – tasvirlarni tanqidiy tahlil qilish, interpretatsiya qilish va yaratish qobiliyatini shakllantirishning asosiy pedagogik tamoyillari, xalqaro tajriba va uni milliy ta’lim standartlariga integratsiya qilish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijasida O‘zbekistonda vizual mediata’limni rivojlantirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.