O‘zbek va nemis tillaridagi kolorinim tarkibli frazeologik birliklarning etimologik xususiyatlari va semantik jihatlari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu ilmiy maqola “O‘zbek va nemis tillaridagi kolorinim tarkibli iboralarning etimologik xususiyatlari va semantik jihatlari” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, bunda asosan,ikkala tildagi rang komponentli frazeologik birliklarning tarixiy kelib chiqishi,qaysi davrlardan boshlab xalq orasida ommalashgani va bunday iboralarning paydo bo‘lishiga qanday omillar vositachilik qilgani tahlil qilinadi.Shuningdek,mazkur iboralarning har ikki tildagi ma’noviy jihatdan qanday o‘xshashliklari va farqli jihatlari aniqlanganligi ham bu ilmiy maqolada ko‘rib chiqilgan.