Kalsiy elementining miqdori o ‘zgarishi natijasida kelib chiqadigan kasalliklar. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada organizmda uchraydigan va ko’pgina metabolitik jarayonlarni boshqarishda ishtirok etadigan element kalsiy elementi va kalsiy almashinuvi natijasida kelib chiqadigan o’zgarishlar, turli kasalliklar, ularga qarshi chora tadbirlar, Kelajakda kalsiy almashinuvi bilan bog’liq bo’lishi mumkin bo’lgan matabalitik o’zgarishlarning oldini , ularga qarshi chora tadbirlar olib borish , hozirgi kunda olib borilayotgan tadqiqotlar kabi muommolar bayon qilinadi.Men bu maqolani yozishimdan maqsad tirik jon organizmida juda ahamiyatga ega bo’lgan kalsiy elementi bilan bog’liq kasalliklarining oldini olish va ularga qarshi birgalikda kurash olib borish.