"Teri-tanosil infeksiyasi" to'g'risida (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada teri-tanosil infeksiyalari, ularning turlari, kelib chiqish sabablari, klinik belgilar, tashxislash va davolash usullari toʻgʻrisida ilmiy maʼlumotlar keltiriladi. Shuningdek, ushbu infeksiyalarni oldini olish choralariga ham alohida eʼtibor qaratilgan. Teri-tanosil infeksiyalari jamiyat salomatligiga jiddiy tahdid soluvchi kasalliklar sirasiga kirib, ularning oʻz vaqtida aniqlanishi va samarali davolanishi katta ahamiyatga ega. Maqolada zamonaviy diagnostika va davolash usullari haqida soʻz yuritilib, kasallikning oldini olishda profilaktik chora-tadbirlarning roli batafsil yoritilgan. Ushbu maqola tibbiyot xodimlari, talaba va tadqiqotchilar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.