“O’ZBEKISTON – 2030” STRATEGIYASI, XOTIN-QIZLARNI QO‘LLAB-QUVVATLASHGA QARATILGAN IMKONIYATLAR ESHIGI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada “O‘zbekiston – 2030” strategiyasi doirasida xotin-qizlarni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan islohotlar va imkoniyatlar tahlil qilingan. Xotin-qizlarning ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy hayotdagi faol ishtirokini kengaytirish, gender tenglikni ta’minlash va ularning huquqlarini himoya qilishga qaratilgan dasturlar mazmuni yoritilgan. Shuningdek, tadbirkorlikni rivojlantirish, ta’lim olish imkoniyatlari va huquqiy kafolatlar kabi muhim yo‘nalishlarga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada xotin-qizlarning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni va ularni qo‘llab-quvvatlashning istiqbolli yo‘nalishlari ochib berilgan.