O‘zbekiston va Afrika geografik nomlari o‘rtasidagi ayrim o‘xshashliklar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston va Afrika qit’asidagi geografik nomlar o‘rtasidagi o‘xshashliklarni tahlil qiladi. Geografik nomlarning kelib chiqishi, lingvistik xususiyatlari va tarixiy-madaniy omillar o‘rganilib, ularning umumiy va farqli jihatlari ko‘rib chiqiladi. Maqola toponimika sohasidagi tadqiqotlarga asoslanib, nomlashda tabiiy omillar, tarixiy jarayonlar va etnik ta’sirlarning rolini ochib beradi.