XASHAKI LAVLAGI YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Xashaki lavlagi (Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa) – yuqori oziqaviy qiymatga ega bo‘lgan, hayvonlar uchun energetik jihatdan boy, ildizmevali yem-xashak ekinidir. U chorvachilik xo‘jaliklarining barqaror ozuqa shakllantirishda muhim o‘rin egallaydi. Ushbu maqolada xashaki lavlagining optimal ekish muddatlari va usullari, qator oralari masofasi, agrotexnik tadbirlarning o‘z vaqtida, to‘g‘ri bajarilishi, sug‘orish va mineral oziqlantirish tizimlari ilmiy asosda tahlil etiladi.