OGAHIY IJODINING ADABIY-ESTETIK XUSUSIYATLARI VA TARIXIY MANBA SIFATIDAGI AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek adabiyoti namoyandalaridan biri bo‘lgan Muhammad Rizo Ogahiy ijodi adabiy-estetik jihatdan tahlil qilinadi. Unda shoirning tarixiy voqealarni aks ettiruvchi asarlari, ularning badiiy qiymati va tarixiy manba sifatidagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda Ogahiy ijodining janrlar xilma-xilligi, obrazlar tizimi hamda til uslubi bo‘yicha tahlil beriladi. Shuningdek, Ogahiy asarlarining o‘zbek adabiyoti taraqqiyotidagi o‘rni ham alohida ko‘rib chiqiladi.