INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA TALABALARDA EKOLOGIK KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISH MUAMMOLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Zamonaviy dunyoning jadal o‘zgaruvchan voqeliklari sharoitida, odatiy qadriyatli me’yorlari endi hayotga yo‘l-yo‘riq bo‘la olmay qolganda, inson faqat hayotga nisbatan alohida qadriyatli munosabatlarga ega bo‘lsa, o‘z hayot yo‘lini topishi mumkin. Texnika oliy ta’lim muassasasi (OTM) talabalariga nafaqat ma’lum miqdordagi bilimlarni taklif qiladigan, balki ularga o‘z-o‘zini rivojlantirish uchun dastlabki turtki beradigan ijtimoiy institutga aylanadi, buning natijasida inson o‘z hayotining mazmunini izlaydi va ochib beradi.