O‘quvchilarning psixologik holatini aniqlashda diagnostik usullarning roli (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning psixologik holatini aniqlashda diagnostik usullarning tutgan o‘rni va ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritib berilgan. Maqolada zamonaviy psixodiagnostik metodlar, ularning qo‘llanish mexanizmi, samaradorlik darajasi va o‘quvchilar ruhiy holatini baholashda qanday ma’lumotlar taqdim etishi tahlil qilingan. Shuningdek, turli yoshdagi o‘quvchilarga mos diagnostik testlar, kuzatuv va suhbat asosidagi baholash usullari orqali psixologik muammolarni erta aniqlashning ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqotda o‘qituvchi-psixologlar va pedagoglar uchun tavsiya etiladigan amaliy yondashuvlar ham keltirilgan.