Milliy natyurmort san’atida an’anaviy qadriyatlarning ifodasi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada milliy natyurmort san’ati orqali xalqimizning madaniy merosi, urf-odatlari va qadriyatlari tasviriy san’at vositasida qanday ifodalanishi tahlil qilinadi. Natyurmort janri O‘zbek tasviriy san’atida alohida o‘rin egallaydi. Unda xalq hunarmandchiligi mahsulotlari, milliy taomlar, qadimiy buyumlar va bezaklar orqali o‘ziga xos estetik qarashlar aks etadi. Maqolada turli davr va rassomlar ijodidagi milliy natyurmort namunalariga baho berilgan, ularning semantik yuklamasi tahlil qilingan.