KADMIY (II) IONINING ORGANIZMGA TOKSIK TA’SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada  kadmiy (II) ionining tabiiy ob’ektlar tarkibida tarqalishi va uning ishlatilishi, inson organizimiga ta’siri va u bilan zaharlanish sabablari, oqibatlari yoritilgan. Shuningdek, tuproqning ifloslanishi natijasida o‘simlik mahsulotlarida kadmiy miqdori ortadi va ular hayvonot mahsulotlariga nisbatan ko‘proq toksik modda to‘playdi.