TURIZMDA BRENDING VA MARKETINGNING O‘RNI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada turizm sohasida brend yaratish va marketing strategiyalarining ahamiyati tahlil qilinadi. Brending orqali sayyohlik maskanining o‘ziga xosligi va emotsional qiymati shakllanadi, marketing esa ushbu obrazni ommaga yetkazish vositasidir. Maqolada xalqaro tajribalar asosida O‘zbekistondagi mavjud holat o‘rganilib, milliy turizm brendini rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan yondashuvlar ko‘rsatib berilgan. Tahlillar natijasida turizm marketingida raqamli texnologiyalar, hududiy farqlilik va kreativ yondashuvlarning roli alohida ajratib ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari asosida mamlakat turizm salohiyatini oshirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.