Судьянинг касбий фаолиятини амалга оширишда судьялар одоби кодексининг тутган ўрни (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Суд ҳокимиятининг чинакам мустақиллигини таъминлаш, фуқаролар ҳуқуқ ва эркинликларининг ишончли ҳимоясини амалга ошириш ҳамда одил судловга эришиш даражасини ошириш суд-ҳуқуқ тизимини ислоҳ қилиш соҳасида давлат сиёсатининг асосий устувор йўналишлари ҳисобланади.