Ingliz va o‘zbek tillarida bolalar o‘yinlarining lingvistik va madaniy xususiyatlari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi bolalar o‘yinlari tilshunoslik va madaniyatshunoslik nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Bolalar o‘yinlarida qo‘llaniladigan til birliklari – ritmik iboralar, qoidalar, qo‘shiqlar, raqamlash va rolga kirish nutqlari o‘ziga xos lingvistik struktura va madaniy mazmunga ega. Ingliz va o‘zbek o‘yinlaridagi til vositalari milliy madaniyat, an’ana va qadriyatlarni aks ettiradi, bu esa ularni lingvomadaniy o‘rganish uchun muhim obyektga aylantiradi. Tadqiqot davomida ikki xalq bolalarining o‘yin madaniyati solishtirilib, universal va milliy xususiyatlar aniqlangan. Maqola bolalar tilining shakllanishida va madaniy ijtimoiylashuvda o‘yinlarning ahamiyatini yoritadi hamda ularning o‘zaro taqqoslamali o‘rganilishi bo‘yicha nazariy va amaliy xulosalar beradi.