O`ZBEKISTON HAVO YO`LLARINING TURIZM SOHASINING RIVOJLANISHIGA QO`SHGAN HISSASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston havo yo‘llarining mamlakat turizm sohasining rivojlanishiga qo‘shayotgan hissasi yoritilgan. Aviakompaniyaning zamonaviy xizmatlari, xalqaro yo‘nalishlarning kengayishi, aeroport infratuzilmasining yangilanishi, sayyohlar uchun yaratilayotgan qulayliklar va milliy madaniyatni targ‘ib etuvchi xizmatlar orqali O‘zbekistonning global turizm xaritasidagi mavqei mustahkamlanib borayotgani ta’kidlanadi. Shuningdek, maqolada Uzbekistan Airways tomonidan taqdim etilayotgan turistik paketlar va yangi strategik yo‘nalishlarning ahamiyati tahlil qilinadi.