Oqsillar: Biologik roli va tibbiyotdagi ahamiyati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada oqsillarning biologik va fiziologik ahamiyati, ularning organizmdagi asosiy vazifalari hamda tibbiyotdagi diagnostik va terapevtik roli yoritilgan. Oqsillar — har bir tirik hujayraning asosiy tarkibiy qismi bo‘lib, moddalar almashinuvi, immunologik himoya, fermentativ jarayonlar va hujayra tuzilmasining saqlanishida beqiyos ahamiyat kasb etadi. Maqolada shuningdek, oqsillar bilan bog‘liq patologik holatlar, ularning klinik tahlili va tibbiy amaliyotda oqsil moddasiga bo‘lgan ehtiyoj masalalari ham keng yoritilgan. Maqola tibbiyot yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun nazariy bilimlarni mustahkamlash hamda klinik fikrlashni shakllantirishga xizmat qiladi.