Ziyorat Turizmining Rivojlanishi: O‘zbekiston Tajribasi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu tadqiqot O‘zbekistonda ziyorat turizmining rivojlanish jarayonini, uning ahamiyatini va kelajak istiqbollarini o‘rganadi. Mamlakatning boy madaniy merosi va tarixiy obidalari ziyorat turizmini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqot davomida ziyorat turizmining iqtisodiy va ijtimoiy ta‘siri, davlat siyosati va xususiy sektor ishtiroki tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, O‘zbekiston ziyorat turizmini rivojlantirish orqali iqtisodiy o‘sish, madaniyatlararo aloqalarni mustahkamlash va xalqaro nufuzini oshirish imkoniyatiga ega.