SHOLIPOYALAR ALGOFLORASINING TAKSONOMIK TAHLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada, Farg'ona viloyati Bag‘dod  tumani hududidagi sholipoyalar algoflorasi o'rganildi. Unga ko’ra, tadqiqot uchun belgilab olingan hududlardagi sholipoyalarda suvo‘tlarining 102 ta tur va tur xillari (79 ta tur, 13 ta variatsiya va 10 ta forma) ning uchrashi aniqlandi. Suvo‘tlari orasida tur va tur xillarining soni jihatidan Bacillariophyta (49), Cyanophyta (39), Chlorophyta 11) va Euglanophyta (1), Xanthopyta (1), Chrysophyta (1) bo‘limlariga mansub turlar uchradi.