PIRLS XALQARO BAHOLASH DASTURI ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI O‘QISH VA MATNNI TUSHUNISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK, PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada PIRLS xalqaro baholash dasturida aqliy salohiyati yuqori bo’lgan o’quvchilarning ishtiroki, uning ahamiyati, afzalliklari, imkoniyatlari haqida, yurtimiz rivojiga ham muhim bir jarayon ekanligi haqida fikr yuritilgan. Xalqaro tadqiqotlarda qatnashish uchun o’qituvchi va o’quvchilarga qo’yiladigan talablar, metodlar, topshiriqlardan namunalar va fikr mulohazalar keltirilgan. Qolaversa, o’quvchi bilan ish olib borganda qanday innovatsion metodlardan foydalanish kerakligi, yakka tartibda yondoshish, ish jarayonini qat’iy reja asosida olib borish, hamda ota -onaning bola tarbiyasidagi mas’uliyati haqida so’z yuritilgan.