BOLALAR TANASINING ANTROPOMETRIK KO’RSATKICHLARINI YOSHGA NISBATAN O’ZGARISHLARI (adabiyotlar sharhi) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Jismoniy rivojlanish aholi salomatligining eng ob’ektiv va yagona ijobiy ko’rsatkichidir. Shu bois turli populyatsiyadagi bolalar va oʻsmirlarning jismoniy rivojlanishi va jinsiy yetukligi standartlarini tuzish tibbiyot va pedagogika uchun muhim ahamiyatga ega.