Talabalar o‘rtasida shaxslararo munosabatlarni shakllantirishda pedagogik-psixologik metodlar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada talabalar o‘rtasida shaxslararo munosabatlarni shakllantirishda pedagogik-psixologik metodlar ko‘rib chiqiladi. Shaxslararo munosabatlar ta’lim jarayonining ajralmas qismi bo‘lib, talabalar o‘rtasida o‘zaro hurmat, hamkorlik va samarali muloqotni rivojlantirishga yordam beradi. Maqolada ta’lim muassasasida o‘zaro aloqalarni mustahkamlash uchun pedagogik yondashuvlar, psixologik maslahatlar, guruhli faoliyatlar, o‘yin texnologiyalari va boshqa metodlar tahlil qilinadi. Ushbu metodlar talabalarda jamoaviy ish ko‘nikmalarini rivojlantirish, xulq-atvorni ijobiy yo‘naltirish va ularning shaxsiyati bilan bog‘liq qiyinchiliklarni bartaraf etishga yordam beradi. Tadqiqotda talabalarning o‘zaro munosabatlarini yaxshilash uchun takliflar ham keltirilgan.