YENGIL SANOAT SOHASIDA 3D TEXNOLOGIYALAR: KIYIM VA TIKUV MAHSULOTLARINI LOYIHALASH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqola yengil sanoat sohasida 3D texnologiyalarining, ayniqsa, kiyim va tikuv mahsulotlarini loyihalashdagi o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. 3D modellashtirish va 3D bosib chiqarish texnologiyalari dizayn jarayonlarini yangilash, innovatsiyalarni joriy etish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish uchun keng qo‘llaniladi. Bu maqolada 3D texnologiyalarni kiyim dizayni va tikuv mahsulotlarining ishlab chiqarish jarayonlarida qanday qo‘llanilishi, ularning imkoniyatlari va afzalliklari o‘rganiladi.