Gastronomik festivallarning madaniy hamjihatlik, hududiy brending va iqtisodiy barqarorlik omili sifatida tahlili (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Quyidagi  maqoladan  ko`zlangan  asosiy  maqsad,  gastronomik  festivallarning  mintaqalarning  madaniy  integratsiya, iqtisodiy  barqarorlik, hududlarning  turistik brendingidagi  roli  va  ilmiy-amaliy jihatdan SWOT, PESTLE kabi  tahlil usullaridan  foydalangan  holda o’rganilgan. Olimlarning gastronomik festivallarning   kapital bilan bog’liqligini tadqiq qilish maqsadida ishlab chiqqan  5 asosli konseptual modelini tasniflab, gastronomik festivallarni samarali tashkillashtirish natijasida   keladigan turli sohalardagi  daromad  va  yutuqlar keng yoritilgan.