MАKTАBGАCHА YОSHDАGI BОLАLАRNI MILLIY QАDRIYАTLАR АSОSIDА TАRBIYАLАSHNING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni milliy qadriyatlar asosida tarbiyalash texnologiyalarini takomillashtirish masalalari o‘rganiladi. Milliy qadriyatlar bolalarda axloqiy sifatlarni shakllantirish, vatanparvarlik, mehr-oqibat, va jamiyatga hurmatni rivojlantirishda muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, innovatsion o‘yin texnologiyalari va milliy urf-odatlarga asoslangan usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, ota-onalar va pedagoglarning hamkorlikdagi faoliyati, bolalarning o‘ziga xos psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda samarali tarbiya jarayoni tashkil etilishi bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.