O‘rta tolali paxta tolasidan kichik chiziqli zichlikdagi yigirilgan ip olish taxlili (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada o‘rta tolali paxta tolasidan quyi chiziqli zichlikka ega bo‘lgan yigirilgan ip olish texnologiyasi tahlil qilingan. Tadqiqotda paxta tolasining fizik xususiyatlari, tolalarni tayyorlash bosqichlari, yigirish jarayonining parametrlari va quyi chiziqli zichlikni ta’minlovchi omillar o‘rganilgan. Texnologik jarayonni optimallashtirish uchun matematik modellar ishlab chiqilgan. Natijalar yuqori sifatli va arzon mahsulotlar ishlab chiqarish imkonini beradi