O‘smirlarda tanqidiy tafakkurni rivojlantirish tizimini takomillashtirish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu tadqiqot o‘smirlarda tanqidiy tafakkurni rivojlantirish tizimini takomillashtirishga qaratilgan. Tanqidiy tafakkur – bu shaxsning muammolarni hal qilishda, qarorlar qabul qilishda va hayotiy vaziyatlarni baholashda mantiqiy va tahliliy yondashuvni qo‘llash qobiliyatidir. O‘smirlik davri – bu intellektual rivojlanish uchun muhim bosqich bo‘lib, ularning fikrlash uslublarini shakllantirishda ko‘p omillar ta'sir ko‘rsatadi. Ushbu ishda o‘smirlarda tanqidiy tafakkurning mohiyati, uning rivojlanishiga ta'sir etuvchi faktorlar va ta'lim jarayonida ushbu qobiliyatni qanday rivojlantirish mumkinligi haqida ma'lumot beriladi. Tadqiqot natijalari o‘smirlarning mantiqiy fikrlashini oshirish hamda ularni mustaqil fikrlovchi shaxslar sifatida tarbiyalashga yordam beradi.