ОСОБЕННОСТИ АНТРОПОМЕТРИЧЕСКИХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ У ДЕТЕЙ ГОРОДА УРГЕНЧ. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Жисмоний ривожланиш ўсаётган организм саломатлигининг ажралмас кўрсаткичидир. Болаларнинг постнатал ривожланиш даври репродуктив вазифалари ва ижтимоий мақомини шакллантиришда муҳим рол ўйнайди ва бу давр бўлажак шахснинг жисмоний ва ахлоқий ҳолатини ҳам белгилаб беради. Турли экологик шароитларда болаларнинг жисмоний ривожланишини ўрганиш долзарб муаммо ҳисобланади. Мураккаб морфофункционал белгилар энг аввало умумий кўрсаткичлар нисбатини тавсифлайди, чунки улар бола организмининг структуравий, механик ва функционал сифатларини белгилайди.