YOSHLARDA TAFAKKURNING RIVOJLANISHI VA UNING O’ZIGA XOS SIFATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada yoshlarda tafakkurning rivojlanishi va uning o‘ziga xos sifatlari o‘rganilgan. Yoshlik davrida tafakkur faolligi, kognitiv rivojlanish va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalari shakllanadi. Ushbu davrda tafakkurning asosiy jihatlari, masalan, yaratuvchanlik, tanqidiy fikrlash, muammoni hal qilish qobiliyatlari va qaror qabul qilish jarayonlari rivojlanadi. Maqola tafakkurning yoshlar hayotidagi ahamiyatini, shuningdek, ijtimoiy va psixologik omillar orqali uning shakllanishiga ta'sir etuvchi omillarni ko‘rib chiqadi.