KO'KYO'TAL KASALLIKINING O'ZBEKISTONDA TARQALISHINI OLDINI OLISH CHORA TADBIRLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ko‘kyo‘tal kasalligining tarqalishini oldini olish chora-tadbirlari o‘rganiladi. Tadqiqotda kasallikning epidemiologik xususiyatlari, tarqalish omillari va diagnostika usullari tahlil qilingan. Kasallikka qarshi samarali profilaktika choralarini amalga oshirish, jumladan emlash dasturlari, sanitariya-gigiyena qoidalariga rioya qilish va aholining xabardorligini oshirish kabi yo‘nalishlarga e’tibor qaratilgan. Maqolada O‘zbekistonda ko‘kyo‘talga qarshi olib borilayotgan davlat dasturlari, xalqaro tajribalar va ilg‘or texnologiyalar asosida kasallikning oldini olish strategiyalari yoritiladi.