Jahon psixologiyasida talabalar o‘zlashtirish sustligining o‘rganilish tarixi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola talabalar o‘zlashtirish sustligini kamaytirish uchun samarali pedagogik strategiyalarni tahlil qiladi. O‘quvchilarning o‘zlashtirish jarayonida muvaffaqiyatga erishishlari uchun motivatsiya, differensial ta'lim, faol o‘qitish usullari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish kabi omillar muhim ahamiyatga ega. Maqolada, shuningdek, masofaviy ta'lim va pandemiya davrida o‘quvchilarning o‘zlashtirish jarayoniga ta'siri ham ko‘rib chiqiladi. Ushbu tadqiqotlar natijalari, o‘qituvchilar va ta'lim muassasalari uchun amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.