OLIY O‘QUV YURTLARI TA’LIM SIFATINI NAZORATINI TASHKIL ETISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada bugungi kunning dolzarb ta’limning muammolaridan biri proffessor-o‘qituvchilarning  orasida bo‘lajak o‘qituvchilarning dars mashg’ulotlarini sifatli tarzda tashkil etishda uchraydigan  sabablari va yechimlari to‘g’risida so‘z boradi. talim mussasalarida  o‘quv jarayonini tashkil etish va uning maqsad va vazifalarini amalga oshrishning asosiy elementlarining pedagogik moxiyatlarini tushuntirish qo‘yilgan maqsadga erishish uchun o‘qitishning maqsadi, o‘quv mazmunini, o‘quv vositalari, o‘qitish usullari va baxolashning monitoringini olib borish asosida talimning sifati nazorati tashkil etiladi.