“GIMNASTIKA SPORT TURINING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA UNING O’ZBEKISTON JISMONIY TARBIYA TIZIMIDA TUTGAN O’RNI” (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Gimnastika sport turining kelib chiqish tarixi, rivojlanish bosqichlari va O’zbekiston jismoniy tarbiya tizimida gimnastikaning o’rni, davlat ta’lim standartlarida uning bajarilishi, mamlakatimizda bu sport turi uchun yaratilayotgan shart sharoitlar hamda erishilayotgan yutuqlari xaqidagi materiallar o’rin olgan. Bo’lajak jismoniy tarbiya yo’nalishidagi mutaxassislarni gimnastika sport turining kelib chiqish tarixi va mamlakatimizda jismoniy tarbiyaning bugungi kundagi ta’lim tizimidagi o’rni haqidagi bilimlarini oshirishda muhim axamiyat kasb etishi tadqiq qilingan.