Ammoniy peroksogermanat va ammoniy peroksotelluratlar tuzilishi, sifatlari va qo‘llanilishi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola ammoniy peroksogermanat [(NH₄)₆[Ge₆(μ-OO)₆(μ-O)₆(OH)₆]·6H₂O] va ammoniy peroksotelluratning kimyoviy tuzilishi, sintez usullari, xossalari va qo‘llanilish sohalariga bag‘ishlangan. Unda ushbu birikmalarning murakkab koordinatsion strukturasi, ularning yarimo‘tkazgichlar, katalizatorlar va ekologik xavfsiz materiallar sifatidagi ahamiyati batafsil yoritilgan. Shuningdek, atrof-muhitga ta'siri va iqtisodiy samaradorligi ham muhokama qilingan. Mazkur materiallar kelajakda kimyo va texnologiyada yangi istiqbollarni ochishga xizmat qiladi.